top of page

VENÜS'E BİR MARS LAZIM !

VENÜS’ ÜNÜZ NASIL BİR MARS İLE MUTLU OLUR.

NELERİ KAFAYA TAKARSINIZ ?

MARS EYLEM GEZEGENİDİR. ENERJİNİZİ HANGİ KONULARA ODAKLADIĞINIZI ANLATIR.

KADINLAR İÇİN NASIL BİR ERKEKLE ENERJİSİ TUTACAĞINA İŞARET EDER.


Özellikle Kadınlar için Ay burçları ile aynı Mars burcu olan erkekler oldukça çekicidir. Diğer yandan, savaşma seviş prensibi ile Venüs’ünüze iyi açı yapan bir Mars’a sahip olan erkek size iyi gelecektir. Aynı şekilde Mars'ına uyumlu bir Venüs bulursa erkekler için de oldukça çekim gücü fazla bir enerji oluşur.

Ateşler Havalara, Sular Topraklara iyi gelir. Doğum Haritasında Aynı burçtan Venüs ve Mars iki kişinin birbirine daha kolay uyum sağlamasına yol açar.

Ateşler: KOÇ-ASLAN-YAY

Havalar : TERAZİ-KOVA-İKİZLER

Sular: YENGEÇ- AKREP-BALIK

Topraklar : OĞLAK-BOĞA-BAŞAK

Ø MARS KOÇ’TA: Kendi yönettiği burçta Mars, savaş ve mücadele gezegeni olarak meydandan kaçacak biri asla değildir. Gözü pek, risk alabilen, sevdikleri ve amacını gerçekleştirmek için savaşabilecek bir iradeye sahip olur. Çabuk karar alır ve çabuk uygulamaya geçer. Yavaş hareket eden ve aşırı detaylara takılan kişilere sabır ve tahammül gösteremez. Liderlik yeteneği gösterir. Yolu o açar, başkaları arkasından takip eder. Lafını esirgemez, gerçeği acı da olsa söyler. Kendine güvenir, biraz fazla güvenir ve bu yüzden bazen durumun gerçekçi bir analizini yapamadığı için zarar görebilir. Rekabet içeren hiçbir konudan kaçınmaz. Bu nedenle harika bir sporcu olma kapasitesine sahiptirler. Mars kas gücünü ve enerji düzeyimizi de belirlediği için güçlü bir fiziğe sahip olmak mümkündür. Ancak enerjilerini pozitif bir biçimde boşaltamayan Mars Koç kişileri baş, yüz, tansiyon ve kan ile ilgili rahatsızlıklara sahip olabilirler. Ayrıca sahip oldukları enerji fazlasını olumlu bir alanda harcayamazlarsa öfkeli ve kavgacı biri olabilirler, bu nedenle mümkün olduğu kadar spor yaparak, fiziksel aktivitelerle bu enerjiyi harcamalıdırlar. Yarışçı olmak doğalarında vardır, her şeyin en hızlısını severler. Cinsellik onlar için doğal bir süreçtir, bu konuya fazla duygusal veya romantik gözlerle bakmazlar, romantizm ve güzel sözler arıyorsanız başka bir burca yönelmeniz tavsiye olunur. Ancak performans bekliyorsanız doğru adrestesiniz demektir. Mars Koç kişisi arıza çıkarmak için ateş almaya müsait biridir, kabalık, hoyratlık, haksızlık ve gövde gösterilerine dayanamaz. Kavgadan kaçmaz ve ilk yumruğu atmaktan çekinmez bu nedenle gözü kara olabilecek özelliklere sahiptir. Karşısında ajitasyon yapacaksanız valla dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Ø MARS BOĞA’DA: Oldukça pratik, gerçekçi, materyal yanı güçlü, güvenlik anlayışı gelişmiş, asla risk almaktan hoşlanmayan, ayakları yere sağlam basan yatırımlar yapmak isteyen, parasını harcamak yerine biriktirmekten hoşlanan ve nerede indirim varsa oraya gitmeye üşenmeyen bir yapıya sahiptirler. Kendi görüşlerini savunmaktan çekinmezler, çok ve boş konuşanlardan hoşlanmazlar. Yapı ve inşaat sektörü, tarım ve finansman yatırım işlerinde çok başarılı olabilirler. Değişimden ve günlük düzenlerinin değişmesinden nefret ederler. Onları değişime zorlayanlardan da çok haz etmezler. Sahip oldukları materyal değerlere ve sevdiklerine karşı oldukça sahiplenici bir tavır taşırlar. Sabırlı ve güçlü olurlar. Yerlerinden kalkmaktan ve ağır çalışmalar yapmaktan mümkünse hep kaçınırlar, keyiflerine çok düşkündürler. Yemek, içmek için kilometrelerce yol gitmekten çekinmezler ama raftan bir şey indirmeye üşenirler. Tensel konularda oldukça haz almaya yöneliktirler. Dokunmaktan, dokunulmaktan, okşanmaktan ve masaj v.s gibi rahatlatıcı tekniklerden çok hoşlanırlar. Sırt ve boyun ağrılarına yakalanmaları beklenebilir. Ilişkilerde bazen sakarlıklar yapabilirler ve bilinen tabiriyle Porselen dükkanında bir fil gibi davranabilirler. Oldukça sabırlı olmalarına karşın, sevmedikleri konularda dırdır eder, sürekli üzerine giderseniz ve güvenlik alanlarını tehdit edecek bir şey yaparsanız, öfkelerini uyandırırsınız ve bir Mars Boğa’nın kızdırılması hiç akıllıca değildir. Öfkesini durdurmak çok zor olacaktır. Herşeyin üzerinden çiğneyip geçebilecek bir güçle saldıracaktır. Arıza çıkaracak konuların başında parasını çar çur etmeniz, tabağındaki lokmaya göz dikmeniz, ona değişmesini söylemeniz olacaktır. Sadakatsizlik ve güven sorunu yaşadığı zaman öfkesini hiç bir şey yatıştıramayacaktır.

Ø MARS İKİZLER’DE : Oldukça işlek ve kıvrak bir zekaları vardır. Konuşmaktan onları kimse alıkoyamaz. Başları herhangi bir derde girdi mi, paçayı dilleri ve çeneleri ile rahatlıkla kurtarabilirler. El ve vücut koordinasyonları harikadır. Bu nedenle, tenis, pinpon, futbol, bilgisayar oyunları v.s gibi konularda yeteneklidir. Görüşlerini açıklarken meydan okuyan veya rekabetçi bir tavır takınabilir. Tartışmaktan çekinmez. İğneleyici ve alaycı konuşmalar yapabilir. Harika birer gazeteci, satış ve pazarlamacı olabilirler. Kısa yolculuklara çıkmayı severler. Hareket halinde olmayı isterler, çok meraklıdırlar ve canları kolay sıkılabilir, maymun iştahlı olmakla ünlüdürler. Onlara ağır sorumluluklar yükleyen işlerden çok hoşlanmazlar. Çok hızlı hareket ettikleri için eller ve kollarla ilgili kazalar geçirebilirler. Akciğerleri ilgilendiren hastalıklara yakalanabilirler ve solunum yolları enfeksiyonu geçirmeye daha yatkın olurlar.

Ø MARS YENGEÇ’TE : Yengeçler gibi yan yan giderek, direkt olarak bir konuda saldırganca görüş bildirmekten kaçınırlar. Dolaylı olarak cevap vermeyi severler. Tartışmaktan hoşlanmazlar, ama çok güzel duygu sömürüsü yapabilirler. Ailelerini ve sevdiklerini korumak söz konusu oldu mu , kendilerinden beklenmeyecek cesareti gösterebilirler. Kültürel miraslarına ve vatanlarına düşkündürler, bu konularda savaşmaktan çekinmezler. Kalpleri kolay kırılabilir, hayal kırıklığına uğrarlarsa, aşırı savunmacı ve alıngan davranabilirler. Yapılanları unutmazlar ve uzun süre küslüklerini sürdürebilirler. Surat asarlar ve tavır koyarlar. Sadakat onlar için çok önemlidir. Evlilikte veya ilişki içerisinde eşlerini, partnerlerini aldatmayı sevmezler. Güvenlik konularına özellikle önem verirler, ev sigortası gibi güvence altına alan yatırımlar yapmayı severler. Göğüslerle ilgili hastalıklara yakalanabilirler. Stresten kaynaklanan mide rahatsızlıklarına yakalanabilirler.

Ø MARS ASLAN’DA: Şövalye ruhlu, gururlarına düşkün Mars Aslanlar, başkalarına güçleri konusunda üstünlük taslamayı severler, fiziksel güçlerinden gurur duyarlar. Güçlü kişilere bağlılık göstermek ve onların güttüğü davalarda yandaş olmaktan memnuniyet duyarlar. Sahip oldukları yeteneklerle övünmeyi severler. Gururlarına çok düşkün olduklarından, onları küçültecek veya alay


edecek kişilere karşı öfke duyarlar ve kavga etmekten kaçınmazlar. Öfkeleri

kolay kolay geçmez ve öçlerini alacak kadar sürdürürler. Kalpleri aslında yumuşak ve sevgi doludur, ihtiyacı olanların yardımına koşmaya bayılırlar ama yaptıklarını alçakgönüllülükle kendilerine saklamazlar, anlatmaya bayılırlar. Sosyal ortamlarda dikkat çekmek için yaratıcı ve birazda abartılı bir şekilde davranmayı severler. Eğlenmeyi çok severler, canları istedi mi oldukça eğlenceli olabilirler. Onları överek, onur ve gururlarını okşayarak her istediğinizi yaptırabilirsiniz.

MARS BAŞAK’TA : İnce detaylara verdikleri önem ve el becerilerinin oldukça gelişmiş olması sebebiyle harika birer el sanatları uzmanı, mekanik işlerden anlayan ustalar veya marangozlar olabilirler. İlgilerini ne çekiyorsa o konuda uzman veya otorite olabilecek yetenekleri vardır. Beceriksiz olduğunu düşündükleri veya tam kapasite ile çalışmayan her şeyden aşırı rahatsız olurlar. Şikayetçi ve eleştirel olabilirler. Her işin üstesinden gelebilecek sabırları vardır, yeter ki istesinler. Küçük işlerden sıkılmazlar, faydalı olmak için çalışmayı severler. Sağlık alanında her türlü meslekte çalışabilirler. Mükemmeliyetçi olmaları nedeniyle, kendilerine bir konuda eleştiri gelirse o anlamda öfkelenebilirler, yoksa kolay kolay kızacak , öfkelenecek kişiler değildir. Temizliğe ve sağlıklı olan herşeye olan ilgilerinden dolayı, bu standartları taşımayan işlerden ve kişilerden mutlu olmazlar. Cinsellikte de eğer partnerleri belli temizlik standartlarına uymazsa bu kişilere cazip gelmeyecektir. Genellikle kibar ve abartısız tavırları ile saygı görürler.

MARS TERAZİ’DE : Haksızlığa ve hukuksuzluğa tahammül edemezler. Böyle bir durum ortaya çıkınca ne koşulda olurlarsa olsunlar, haksızlığa karşı çıkarlar. Estetik ve göze hoş gelmeyen hiçbir şeye tahammül edemezler. Medeni tavırlara sahiptirler, kabalığa ve şiddete dayanamazlar. İlgi gösterilmek isterler, karşılarındakinin onlara hak ettiği sevgiyi ve ilgiyi göstermediğinden şikayet


edebilirler. Kararsızlıkları meşhurdur. Bir konuda karar alana kadar akla karayı seçerler. Sık sık fikir değiştirirler, en doğru olanı yapmayı isterler, ama en doğru olanın ne olduğuna bir türlü karar veremedikleri için objektif karar alacağım diye bin dereden su getirirler, bunu yaparken bir çok fırsat beklemeyip kaçabilir. Oldukça çekici kişiler olabilirler, sevimlilik ve candan tavırlarla kendilerini kolayca affedebilirler. Güzellik ve estetik tutkuları nedeniyle alışveriş yapmaya bayılırlar, giyim kuşama çok dikkat ederler, kaliteden ödün vermek istemezler. Cinsel olarak çok fazla girişken olmazlar, ona gelene kadar kalbini çalacağınız bir çok hediye vermeniz ve jest yapmanız gerekir. Bazen gerçekçi olmayacak kadar her şeyi alttan almak ve çatışmadan kaçınmak eğilimi taşırlar.

Ø MARS AKREP’TE: Mars burada kendi yönettiği burçtadır ve oldukça derin tutkulara sahip ve konsantrasyonu güçlü bir konumdadır. Ele geçirdiğini bırakmak istemez, aşırı sahiplenici ve kıskanç davranabilir. Usta birer stratejist olurlar, karda yürüyüp iz bırakmazlar. Hakkınızdaki her şeyi öğrenmek isterler. Onlardan sır saklayamazsınız. Açıktan saldırmak yerine size psikolojik savaş açarlar ve ne olursa olsun bir gün öçlerini alacak kadar uzun süre öfke ve kinlerini içlerinde tutabilirler. En çok kızdıkları şey aldatılmaktır. Aşık oldukları kişi hakkında nedensiz kuşkuya kapılabilirler, kuşkuları geçene kadar da araştırma yapmaya devam ederler. Duyguları derin ve saklı olur. Yüzlerinden duygularını anlamak imkansızdır. Cinsel anlamda oldukça aktif ve güçlüdürler. Zodyak burçları içindeki konumlar açısından seks anlamında en etkilisi Mars Akrep kombinasyonudur.

Ø MARS YAY’DA: İnançları için kahramanca savaşacak kişilerdir. Dini duyguları oldukça güçlüdür veya hangi düşünce ve felsefe sistemine inanıyorlarsa bu konu hakkında bir fanatik olabilirler. İyi birer sporcu olabilirler, sağlam fizikleri ile dikkat çekerler, özellikle bacak ve göğüs bölgesi dikkat çekici biçimde gelişmiş olabilir. Maceraya düşkündürler, seyahat etmekten, yeni yerler keşfetmek , farklı


kültürlerden gelen insanlarla tanışıp, fikirlerini dinlemek isterler. At binmekten

hoşlanabilirler. Sakarlık yapmaya ve kaza geçirmeye müsaittirler. Kabadayı gibi konuşan, kovboy gibi yürüyen kişiler olabilirler. Çok fazla kibarlık ve nezaket beklememek gerekir. Akıllarına geleni pat diye söyleyiverecek kadar patavatsız olabilirler. İçlerinde bir kötülük olmasa bile ince ruhlu bir kişi diyemeyeceğimiz kişiler olurlar. Ahlaki değerlerin avukatlığını yapabilirler. Sekse bakış açıları özgürlükçü olabilir, eğlenecekleri ve monoton olmayan partnerler seçerler. Sık sık yurt dışına seyahat etmek isteyebilirler.

Ø MARS OĞLAK’TA : Mars Oğlak burcunda yücelir. Bir komutan edasıyla herkesi yönetmeyi sever ama bu askeri bir yönetimdir, kurallar onun koyduğu sınırlamalar çerçevesinde uygulanmalıdır. Oldukça güçlü bir kendini-kontrol, kendine güven ve profesyonellik sahibidirler. Bazen otorite figürlerine karşı savaşa girebilirler. Tutucu ve muhafazakar bir değer anlayışları vardır. Kendi gelenek ve göreneklerine ters düşen durumlardan hoşlanmazlar. Prestij ve sosyal statü onlar için önemlidir ve kendilerinden düşük seviyede gördükleri insanlarla çok fazla samimi olmak istemezler. Kendi statülerini yükseltecek insanlara ilişki kurmayı severler. Kendilerinden büyük veya olgun kişilerin görüşlerine önem verirler. Klasik kalıplar içinde sürdürülen ilişkileri severler. Kontrolü elde tutmak isteyen bir cinsel yaklaşımları vardır .


MARS KOVA’DA: Özgürlük savaşçısıdırlar. Prensiplerinden ve ilkelerinden ödün vermek istemezler. Bir grubun idealleri veya ortak bir davanın savunulması uğruna çok şeylerini düşünmeden feda edebilirler. Politik tarafları güçlüdür. Sosyal koşullardaki adaletsizlikleri, toplumsal ayrımcılık ve insanlara eşitsiz muameleyi ortadan kaldırmak için oldukça hümaniter bir bakış açısıyla hareket ederler. Arkadaşlarını sonuna kadar desteklerler ve onları yarı yolda asla bırakmak istemezler. Teknolojik aletlerle arası çok iyidir, özellikle internet teknolojileri ile uğraşırlar. Network kurmakta üstlerine yoktur. Web üzerinden


protestolar veya hakkını aramak için çeşitli platformlar kurabilirler. Wikileaks dosyalarının sahibi Julian Assange’ın da Mars’ı Kovadadır. Cinselliğe yaklaşımları asla gelenekçi değildir. Yeni deneyimlere ve sıra dışı tecrübelere her zaman açıktırlar. Düşüncelerinde ve inançlarında inatçı olabilirler.

MARS BALIK’TA : Erkekliğin onda dokuzu kaçmaktır sözü bu konum için oldukça geçerlidir diyebiliriz. Savaşmak yerine sıyrılıp kaçmak daha işlerine gelir. Bir kamuflaj ustasıdırlar, hoşlanmadıkları bir durum ortaya çıktığında olaya istedikleri süsü vererek işin içinden sıyrılmaya kalkarlar. Üzerlerine askeri haki pantolon, ayakta asker postalıyla dolaşıp ilk gürültüde onlar kaçmaya başlayabilirler. Gereksiz huzursuzluk yaratanları sevmezler. Diğer yandan inandıkları bir amaç uğruna veya kendilerinden güçsüz ve yardıma muhtaç insanlar için sonuna kadar yardım etmek için çırpınırlar. İnançları için , inandıkları değerler konusunda taviz vermeyi sevmezler. Mistik, sanatçı ruhlu ve su sporlarında oldukça başarılı olabilirler. Renklerle arası oldukça iyidir ve dekorasyon , ressamlık veya boyama işleri ile ilgileri olabilir. Bağımlılıklar geliştirebilirler. Alkol ve sakinleştirici ilaçlar alabilirler. Fantezi dünyaları geniştir ve bu yeteneklerini cinsel hayatlarını renklendirmek için kullanabilirler. Birden fazla evlilik yapabilirler, sorumluluk almaktan kaçtıkları için uzun süre sorumluluk yüklenmiş olarak yaşamaktan hoşlanmayabilirler, diğer yandan romantik yanları tekrar tekrar aşık olmalarına neden olacaktır.

NAZ BAYATLI








4.894 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page